Feed RssNov 13 2010

Дали можем без on-site SEO оптимизация на сайта си?

category: SEO,WordPress author:

Без SEO е един SEO експеримент без SEO :)

Инсталиран стандартно WordPress, без никаква оптимизация, няма сайтмап, красиви уеб адреси, категории, тагове, вътрешните връзки са сведени до минимум – само стандартният активиран widget, с последни публикации в страничната лента. Няма активиран плъгин за мета описания и ключови думи. Сайта не е добавен в GWT. Има единствено закачена статистика за посещения и потребителски плъгини, за споделяне в социални мрежи :)

tag: , , , ,

22 Responses to “Дали можем без on-site SEO оптимизация на сайта си?”

 1. online filmi says:

  Ами оф-пейдж ще правиш ли?
  Или чисто без сео ще е проекта

 2. вицове says:

  Не можем разбира се, хаха.

 3. bezseo says:

  off-page малко, по-малко :) аз и сайта малко, по-малко ще го оптимизирам за да се видия с днешна дата конкретни резултати :)

 4. Парфюми says:

  Не може. Може би в много слабо конкурентни ниши, това ще работи и до там

 5. SEO says:

  Проба-грешка :)

 6. Здраве says:

  Може да пробие донякъде. Всичко зависи от съдържанието – като количество и качество ако е на ниво, може да идват посещения от лонг тайл думи, че и самия сайт да се прелинква от другите потребители.

 7. филми онлайн says:

  не можем! :)

 8. шалтета says:

  Какво стана с експеримента? Чакаме резултати :)

 9. nuni says:

  и аз залагам, че не може, но ще се радвам да покаже обратното :)

 10. Годишни отчети says:

  Е тя темата по подразбиране си е направена като хората :) А и като гледам доста неща са бутна, и тагове са сложени и последни коментари и последни публикации, което си допринася за добрата вътрешна свързаност, а и всяка статия се пингва по дефолт, което със смислен текст и редовно публикуване на статии си води до индексация. В общи линии самия wordpress е до някъде добре оптимизиран по дефолт. Трябваше да пробваш да направиш сравнение между wordpress и някоя друга платформа като ги оставиш и двете с първоначални настройки :)

 11. Картички says:

  Мисля, че няма да стане, но ако докажеш обратното, ще те призная! :-)

 12. bgseo says:

  Споделянето в няколко социални мрежи е достаъчно Google да прояви интерес към даден сайт.

 13. Промоутъри says:

  Ако не оптимизирате сайта си, то тогава трябва да наблегнете на много линкове от външни ресурси :)

 14. SayliS says:

  Не можем!

 15. Петър says:

  Забрани на бота да обхожда съдържанието и наблъскай с линкове и си на първа страница за няколко месеца.

 16. Пъзели за малки и големи says:

  Без On-page оптимизация не мисля, че ще има качествени резултати.

 17. Kipo says:

  Разбира се че няма как да постигнем желания ефект точно сега, когато се намали екзакт анкора на линковете и отпадна екзакт урл-то. Другото основно нещо е че в он-пейдж се оптимизират и тайталите. неможе сайт с име “Елате на сайта на гошо” и описание”гошо е много голям пич” да се каласира за ПВЦ Дограма. :) И забравяме сайтмапа, роботса и другите неща от изключителна важност при оптимизация за сериозни ниши.

 18. Здраве says:

  Да, разбира се, че няма да има качествени резултати. Но това зависи и от статиите в блога. Според мен е почти не възможно да развиеш един такъв блог без ON-SITE SEO

 19. Покани says:

  Може разбира се зависи и от нивото на конкуренцията

 20. Тишо says:

  Разбира се, че може, но в такъв случай ще загубим една значителна основа и за да постигнем резултат, ще са необходими много повече усилия.

 21. bet-bulgaria.com says:

  Експериментът е добър, но дори без да правим някаква по-специална оптимизация, wordpress-базираните сайтове се класират много добре. Трябваше да изберете друг CMS, за да е по-коректен експериментът. PHP-Fusion е един добър избор, защото вътрешното му SEO е много лошо.

 22. bet365 says:

  Естествено, че можем без вътрешна оптимизация. Виждал съм десетки примери как сайтове само от една странична и две изречения текст се класират страхотно. Аз нещата ги виждам така – 90% беклинкове и 10% вътрешна оптимизация и социални сигнали :)

Leave a Reply